Tahsin ERDEM
ZONGULDAK BELEDİYE BAŞKANI
Biyografi Mesajı Fotoğraflar
Başkanın Sosyal Medya Hesapları

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

28 Ekim 2023

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlu Olsun

 

Belediye Başkanımız Dr. Ömer Selim Alan, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.  Başkan Alan yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu görüşlerine yer verdi:

 

‘Milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi Cumhuriyetimizin ilanının 100. yılındayız. Milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli tezahürü olan Cumhuriyet’in ilanı Türk milletinin, tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve irade ile yapılan Kurtuluş Savaşı sonunda kazandığı, tarihindeki en büyük zaferidir. Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız. Türk milleti, 29 Ekim 1923’te tüm dünyaya iradesine pranga vurdurmayacağını, kendi kaderi üzerinde hiç kimsenin müdahil olamayacağını kanıyla ve canıyla ilan etmiştir.

     Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir. ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ düsturuyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürütülen istiklal mücadelemiz, vatanımızın işgallerden kurtarılması ve Cumhuriyetimizin ilanıyla hedefine ulaşmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan Türkiye Yüzyılı’na uzanan bir asırlık tarihimizi birlik ve beraberlik içinde, 100. yıla yakışır bir şekilde gururla ve onurla kutlayacağız.

      Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimiz ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum.’ şeklinde konuştu.